Ta hand om din bil – med hjälp av nätet

Att ha en bil ger dig mycket frihet i vardagen, något du vänjer dig väldigt snabbt vid. Att slippa vänta på försenade tåg eller bussar under vintertid, värme i bilen och skydd mot regnet när det är oväder.

Ett krav för att denna dyrgrip som hjälper och skyddar dig i vardagen ska bibehålla sin standard är dock att man tar hand om den. Då krävs bland annat att man regelbundet fyller på motorolja, byter ut utslitna delar och liknande. Reservdelar får man enkelt tag på via nätet. Så länge du har koll på vilken bilmodell du har är det bara att klicka hem de reservdelar och tillbehör du behöver. En bra sådan butik är Mekanika.se.

Några tips

BiltvättAtt ta hand om sin bil är egentligen väldigt simpelt, så länge man gör det kontinuerligt. Viktigt att tänka på är att exempelvis alltid tvätta bilen med kallt vatten och pH-balanserad kvalitet bil tvätt. Kallt vatten skyddar vaxet och ser till att du inte behöver vaxa bilen lika ofta. Se även till att tvål inte hinner torka på bilen vid tvättningen. Fågelspillning måste tas bort omedelbart då det är surt och kan skada lacken. Ju längre det är kvar desto större kan skadan bli.

Det finns lyckligtvis också medel för att ta bort fågelspillning på bilar torka dock aldrig bort det med en trasa. Då det kan innehålla grus som repar och förstör lacken på din bil. På sommaren kan man också tänka på att inte ställa bilen under tallar, då saven kan droppa på din bil och skada lacken. Att vaxa bilen är bra att göra minst en gång om året.

Det här är bara några tips. På nätet finns en uppsjö videor och artiklar om hur du tar hand om och underhåller din bil. Behöver du byta olja? Inga problem! Hålla bilen ren på vintern? Hjälp finns att få.

För den som kanske inte tid att sköta allt själv finns det flera firmor som kan hjälpa till med din biltvätt.