Börja sända olika typer av företagsevent live

Ett företagsevent är en rolig aktivitet som företag anordnar, vilka oftast stärker banden mellan de anställda. Det brukar börja med ett möte, i många fall med någon typ av presentation. Efter det är det bra med lite socialt mingel mellan kollegorna, vilket brukar leda till någon form av workshop och i vissa fall en prisutdelning.

Till sist är det dags för aktiviteten alla har längtat efter, själva huvudevenemanget. Aktiviteten i sig kan vara att se en film på en biograf eller att gå på en teaterföreställning. Men det är heller inte ovanligt med golf eller paintball.

Varför sända live?

Först och främst kan ett livesänt event vara en möjlighet att även inkludera den anställdes familj i det roliga. Men du behöva ta hjälp av expert för att sätta upp allting så det ska fungera perfekt. Det är nämligen en hel del tekniska saker att hålla reda på vid en livesändning.

En livesändning betyder att också de anställda som av någon orsak, till exempel på grund av sjukdom eller utresa, inte kunde följa med kan delta ändå. Det är också en bra idé under de långa perioder när många arbetar hemifrån, till exempel under influensasäsongen eller som nu under pandemin.